Wat zijn de (ver)bouw- en interieurtrends op dit moment? En welke trends mogen we nog verwachten? In dit artikel geven we je het complete overzicht voor de interieurtrends van 2024. 

De 5 interieurtrends van 2024

Stap binnen in de interieurwereld van 2024, waar de trends zich transformeren. Van ‘ruimer is beter’ tot het verlangen naar afgesloten ruimtes, onze interieurs veranderen. Ontdek hoe donker hout en zachte rondingen warmte en stijl brengen. Bij Schalk Interieur kennen we deze trends en bieden we op maat gemaakte oplossingen voor jouw huis. Laten we samen deze nieuwe interieurtrends van 2024 verkennen en inspiratie opdoen voor jouw interieur.

Interieurtrend 1: We beginnen met een afsluiter

Jarenlang was het hoe ruimer hoe beter! Scheidingsmuren werden opengebroken om een ruim en open gevoel te creëren. Maar deze trend keert zich nu weer volledig om. Vooral sinds de coronacrisis hebben we meer behoefte aan ruimtes die we juist kunnen afsluiten. We creëren thuis een kantoor zodat remote of hybride werken comfortabel wordt. Want grote open ruimtes en een open indeling werken minder fijn wanneer je je moet concentreren of een meeting hebt. Een kantoor aan huis is dan de ideale oplossing.
Daarnaast is het door de stijging van de energieprijzen steeds aantrekkelijker geworden om kleinere ruimtes te verwarmen. Het verwarmen van een kleinere ruimte scheelt enorm in de stookkosten.
Door het plaatsen van ensuite deuren kun je een ruimte op een praktische en mooie manier opdelen. Wanneer gewenst schuif je de deuren open zodat er weer een meer open gevoel ontstaat. 

Interieurtrend 2: Opgeruimd staat netjes

De Marie Kondo hype is voorbij, maar een net huis blijft natuurlijk altijd van belang. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd en dus meer rust. Zeker nu we over het geheel gezien meer thuis zijn is het fijn om het opgeruimd te hebben én houden. We zien dat functionele en innovatieve opbergruimtes in 2024 steeds belangrijker gaan worden. De ruimte optimaal benutten kan met meubels op maat.
Een kast onder de trap is vaak geschikt voor het ophangen van jassen, tassen en het opbergen van schoenen. Zo creëer je in één keer een opgeruimde hal en een ontspannen ontvangst in huis.
Een verloren hoek of nis in een kamer toveren we met een kast op maat om tot een ideale opbergruimte voor boeken, of een mooie presentatiekast voor uw dierbaarste herinneringen.

Interieurtrend 3: Donker hout

In 2024 zien we dat donker hout een grote rol in onze interieurs gaat spelen. Donker hout geeft een warme en intieme sfeer aan het interieur. Denk aan mahonie, walnoten, kersen of teakhout. Donker hout creëert diepte en contrast en een interessant spel van licht en schaduw in een kamer.
Een mooi voorbeeld van een interieur met donker hout is ons project in Terheijden. Hier realiseerden we in donker hout een compleet interieur op maat. 

Interieurtrend 4: Duurzaamheid blijft hot

Duurzame materialen zullen ook in 2024 weer belangrijk zijn in onze interieurs. We hechten meer waarde aan milieuvriendelijke keuzes en materialen die de natuur en het milieu minder belasten. Daarom is een milieuvriendelijk interieur een goede investering in uw woongenot. Bij Schalk Interieur zijn we gespecialiseerd in het maken van duurzame meubels van verschillende materialen, zoals massief hout, houtfineer, hpl en MDF.

Interieurtrend 5: Mooie rondingen door maatwerk interieur

We blijven genieten van ronde en zachte lijnen. En dat is waar een maatwerk interieur om de hoek komt kijken. De curved lines is een opvallende interieurtrend waarbij het draait om het gebruik van zachte, afgeronde vormen in plaats van de traditionele rechte lijnen en hoeken. Onze interieurbouwexperts zijn meesters in het vervaardigen van op maat gemaakte meubels en interieurdetails die deze trend omarmen. We kunnen op maat unieke, gebogen elementen in uw interieur integreren, zoals gebogen panelen in een maatwerk keuken die de zachtheid van deze stijl benadrukken. 

De woontrends van 2024 samengevat

In dit overzicht van de belangrijkste interieurtrends voor 2024 hebben we gezien hoe trends zich ontwikkelen en aanpassen aan onze veranderende omgeving. Van de terugkeer naar afgesloten ruimtes en het belang van duurzaamheid tot de warmte van donker hout en de charme van ronde vormen. De interieurtrends van 2024 tonen een balans tussen functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid, waardoor uw huis niet alleen een plek van comfort is, maar ook een weerspiegeling van de hedendaagse woontrends. Bent u klaar om deze nieuwe interieurtrends van 2024 in uw eigen huis toe te passen? 

Bij Schalk Interieur zijn we gespecialiseerd in het op maat maken van meubels en keukens. Zo kunnen we met iedere trend mee bewegen.

Neem vandaag nog contact op met ons en creëer de perfecte inrichting op maat. Samen maken we jouw droominterieur werkelijkheid.

Contact
close slider