De dagen worden langer, de vogeltjes gaan fluiten en het zonnetje schijnt naar binnen. Heerlijk, het wordt weer lente! Maar door die zonnestralen ziet u meteen ook dat er wel erg veel stof in huis ligt en dat het wel weer een stukje netter mag allemaal. En dan gaat het kriebelen; het is tijd om op te ruimen.

De lentekriebels zorgen er elk jaar weer voor dat mensen hun huis rond maart gaan opruimen. Maar wat als u met kasten op maat een heel jaar lang een opgeruimd huis kan hebben? In dit artikel geven we 5 maatwerkoplossingen voor een opgeruimd huis, het hele jaar door.

5 maatwerk oplossingen voor een opgeruimd huis

Kasten op maat zijn de ideale oplossing voor een opgeruimd huis. Met een maatwerk kast benut u iedere verloren ruimte, of u nu groot of klein woont. Het geeft ruimte en rust in uw interieur. Door het creëren van extra kastruimte wordt opbergen een stuk makkelijker.

1. Gebruik de hoogte

Veel huizen hebben onbenutte ruimte die perfect kan worden ingezet als opbergoplossing. Een kast op maat die van vloer tot plafond loopt, maakt gebruik van elke centimeter verticale ruimte, waardoor u extra opbergruimte krijgt zonder dat dit ten koste gaat van de leefruimte. Ideaal voor boeken, decoraties of zelfs dagelijkse benodigdheden, hoge (wand)kasten zorgen ervoor dat alles een eigen plek heeft.

Een mooi voorbeeld is een kast tot aan het plafond in de slaapkamer. Zo heb je een hoge garderobekast met extra veel opbergruimte. Bovenin kunt u dekens en kussens plaatsen die vaak veel ruimte innemen.

2. Schuifdeuren voor open kasten

Open kasten geven een onrustige indruk in uw interieur. Alle spullen die erin staan of liggen zijn zichtbaar.

Het plaatsen van schuifdeuren voor deze kasten zorgt ervoor dat de ruimte opgeruimder oogt en meer rust geeft. Ook kan er op deze manier geen stof in de kast komen en dat scheelt weer schoonmaakwerk!

3. Opbergmeubel op maat

Een van de meest ruimtebesparende tips is het gebruik van een multifunctioneel opbergmeubel op maat.

Denk bijvoorbeeld aan een houten bankje onder het raam waar zich opbergruimte onder de zitting bevindt. Het meubel is functioneel in gebruik als zitplaats en in de bank kunt u kussens, dekentjes, spelletjes en andere spullen kwijt die normaal zorgen voor een rommelige ruimte.

4. Zolder kasten

De zolder. De plek in huis waar we de meeste spullen opbergen die we niet vaak nodig hebben. Dit is letterlijk vaak een rommelzolder. Eigenlijk is dit zonde, want u kunt extra leefruimte creëren door de rommel van zolder mooi en functioneel op te bergen met zolderkasten op maat.
De meeste zolders hebben een schuine wand waar je niet veel mee kunt. Dit wordt ook vaak niet meegerekend met het totale woonoppervlak van de woning. Maar als opbergoplossing is dit een ideale locatie! Met een zolderkast op maat plaatsen we een kast op maat die extra opbergruimte biedt, waardoor de spullen netjes opgeborgen liggen achter een schot en u de overige ruimte weer vrij kunt gebruiken.

5. Kasten onder de trap

De ruimte onder de trap is vaak een verloren hoek die met de juiste kast op maat een verrassend ruime opbergmogelijkheid biedt. Van schoenen en jassen tot boodschappentassen en sportuitrusting, een kast onder de trap zorgt ervoor dat uw hal of woonkamer vrij blijft van rommel.

Heeft u een grote familie en behoefte aan een slimme oplossing voor jassen en schoenen? Of droomt u van een eigen kleine bibliotheek op een onverwachte plek? Dat kan allemaal in een kast onder de trap!

Uw huis altijd opgeruimd met kasten op maat van Schalk Interieurbouw

Investeren in maatwerk kasten is investeren in de kwaliteit van uw interieur en uw dagelijks leven. Maatwerk kasten zijn de sleutel tot een opgeruimd huis. Ze benutten elke verloren ruimte en transformeren deze in waardevolle opbergruimte. Het resultaat is dat uw huis niet alleen georganiseerd is, maar ook ruimtelijk en rustgevend aanvoelt. Bovendien is het aanpassen van uw opbergruimte aan uw persoonlijke behoeften een manier om uw huis echt van u te maken.

Wilt u altijd een opgeruimd huis? Neem dan contact op met Schalk Interieurbouw voor een vrijblijvend advies om kasten op maat te laten maken. Samen kijken we naar uw wensen en de mogelijkheden om uw huis te voorzien van de perfecte kasten op maat.

Contact
close slider